The Translation People

The Translation People is een aanbieder van vertaaldiensten met vier Britse vestigingen in Glasgow, Manchester, Birmingham en Londen, plus vestigingen in Parijs, Bonn en Boston. Wij vertalen documenten en verzorgen de opmaak hiervan voor onder andere de productie, juridische, financiële en medische sector.

Geschiedenis

Het merk The Translation People ontstond in 2008, nadat Roevin Translation Services in 2007 werd overgenomen door voormalig Roevin-directeur Steve Wilde en zijn zakenpartner David Nichols.

Het bedrijf maakte aanvankelijk deel uit van de Alpnet-organisatie (nu SDL) en heeft meer dan 30 jaar ervaring. In 1999 verkocht Alpnet een deel van zijn kantorennetwerk en het bedrijf Computype (een eerdere acquisitie van Alpnet) aan Roevin. Het bedrijf was een combinatie van vertaaldiensten en opmaakdiensten voor vreemde talen, en fuseerde vervolgens met de Roevin-tak voor technische publicaties om klanten een complete documentenservice te bieden, van het maken van technische documenten tot de vertaling en productie ervan.

Veel van de medewerkers die in de jaren ’90 werkzaam waren bij Alpnet, werken ook vandaag de dag nog bij het bedrijf!

De afgelopen 10 jaar is het bedrijf actief geweest in allerlei verschillende branches, terwijl het nog steeds als geen ander zeer technische documentatie kan maken. The Translation People is gespecialiseerd in het leveren van vertaaldiensten en tolken. Het bedrijf verzorgt de vertaling en productie van alle denkbare teksten: van marketingmaterialen tot klinische proeven, financiële rapporten, websites en softwarelokalisatie.

The Translation People heeft recentelijk de krachten gebundeld met SDL (een wereldwijde marktleider op het gebied van informatiebeheersystemen), als onderdeel van het LSP-partnerprogramma van dit bedrijf. Onder dit partnerschap geeft The Translation People bijvoorbeeld adviezen voor de ontwikkeling van enkele van de populairste softwarepakketten in de vertaalindustrie, zoals TradosTM.