Vertalingen Engels-Nederlands

 

USAEnglishDe geschiedenis van de Engelse taal

Engels is een West-Germaanse taal, die door Germaanse kolonisten en binnenvallende stammen waaronder Saksen, Angelen en Juten naar Engeland werd gebracht.

Eén van de oudst overgeleverde en mogelijk het meest beroemde manuscript in het Oud Engels is het gedicht Beowulf, dat in de tiende eeuw werd geschreven. Beowulf gaat over de avonturen van een Noorse krijger in de zesde eeuw. Het gedicht beschrijft de migratie van de Anglosaksen en hun vestiging in Engeland. Het gedicht is een integraal onderdeel van de geschiedenis van de Engelse taal.

Na de Normandische verovering van Engeland in 1066 werd meer dan 300 jaar door de bovenlaag, ook de Normandische koningen, alleen Anglo-Normandisch gesproken. Gedurende deze jaren werd het Oud Engels zeer beïnvloed door het Anglo-Normandisch. Het Moderne Engels werd gestandaardiseerd in de tijd van William Shakespeare.

Zoals elke taal ontwikkelt de Engelse taal zich voortdurend. Mede dankzij het feit dat de Engelssprekende wereld zich sterk bezig houdt met technologische vernieuwing, worden constant nieuwe woorden bedacht die uiteindelijk in het maatschappelijk verkeer worden overgenomen.

Al onze Engelse vertalers hebben Engels als moedertaal en hebben jarenlange ervaring. Onze project managers kunnen met u uw Engelse vertaalopdracht bespreken zodat de toon en stijl van de vertaling aansluit bij uw doelpubliek.

Vertaling uit het Engels naar het Nederlands

Onze vertalingen uit het Engels naar het Nederlands worden door professionele vertalers gemaakt. Onze project managers werken nauw met u samen om te verzekeren dat alleen een vertaler die gespecialiseerd is in uw vakgebeid aan uw vertaling werkt. In ons wereldwijde netwerk van vertalers zitten experts voor juridische, medische, financiële, farmaceutische en technische vertalingen. Door ons uitgebreide netwerk van vertalers Nederlands zijn wij in staat altijd de vertaler vinden die over de juiste vakkennis beschikt voor uw vertaling. Al onze vertalers beschikken over minimaal 5 jaar werkervaring en hebben een grondige selectieprocedure doorstaan.

Als u geïnteresseerd bent in onze vertalingen naar het Nederlands of vice versa vraag dan een prijsopgave aan of neem nu contact met ons op.

Als u een Nederlands vertaalproject heeft, vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

Waarom The Translation People voor Engelse vertalingen?

  • Alle vertalingen worden geleverd in alle mogelijke bestandsformaten waaronder Microsoft Office suite, Adobe PDF, Adobe FrameMaker, Adobe Illustrator, Quark XPress, InterLeaf en PageMaker.
  • Ons gebruik van vertaalgeheugens kan de levertijden en kosten van uw Nederlandstalige vertaalproject reduceren.
  • Onze Nederlandse vertalers zijn professioneel gekwalificeerde linguïsten en vertalen uitsluitend in hun moedertaal.

Nederlands-Engelse Vertalingen

Nederlands Engels
Hallo Hello
Goedemorgen Good Mornin
Goedenavond Good Evening
Goedenacht Good Night
._