Vertalingen Nederlands-Albanees

700px-Flag_of_Albania.svg

Met lidmaatschap in de EU en NAVO in het vooruitzicht ziet de toekomst van Albanië er zeer belovend uit. Sinds de ondertekening van de Stabilisatie- en Associatieovereenkomst in 2006 heeft de regering hard gewerkt om de nodige politieke en economische hervormingen door te voeren die het land op dezelfde lijn te brengen met de andere lidstaten. Door recente renovatieserken aan de nationale infrastructuur begonnen buitenlandse investeringen aan te trekken, en met 400 miljoen euro is dit in de laatste jaren al bijna verdubbeld.

Sinds ze belastingvrije toegang heeft verkregen tot de EU-markten, tracht Albanië voortdurend haar positie als exportland te versterken, wat heeft gezorgd voor een verhoogde vraag naar Albanese vertalingen. Het ziet ernaar uit dat dit nog verder zal stijgen met de geplande constructie van een nieuwe tunnel naar Kosovo, wat Albanië de status van belangrijke handelshub in de Balkan zal geven. Bovendien zijn er grote voorraden olie en gas ontdekt, zodat Albanië snel een nieuwe speler op de energiemarkt zal worden.

En zolang de Albanese economie blijft groeien, zullen vertalingen een belangrijke rol spelen in het bouwen van relaties met handels- en exportpartners. The Translation People kan vertalingen naar het Albanees aanleveren die verzorgd worden door onze experts in een grote verscheidenheid aan sectoren, zodat u probleemloos kunt communiceren met uw doelmarkt.

Albanese Vertalingen

De Albanese vertaaldiensten van The Translation People worden gewaardeerd voor de hoge kwaliteit, snelle levertijden en onze ervaring met een grote verscheidenheid aan bestandsformaten. We specialiseren in zowel vertalingen uit als naar het Albanees en hebben aanzienlijke ervaring in het vertalen van technische, juridische, farmaceutische en financiële documenten.

Onze Nederlands-Albanese vertaalervaring omvat ondermeer productcatalogi, gebruikers- en onderhoudshandleidingen, kwaliteitsprocedures, technische specificaties, websites & persberichten.

Als u een Albanees vertaalproject heeft, vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

Albanese Taalweetjes

Met bijna 6 miljoen sprekers in de Balkan-regio is het Albanees een officiële taal in Albanië, Kosovo, Macedonië en Montenegro. De officiële standaardtaal is gebaseerd op het Toskisch, een van de drie dialecten die in het land worden gesproken, samen met het Gegisch en een overgangsdialect dat een mix is van beide varianten. De rivier Shkumbin verdeelt het noordelijke Gegische en zuidelijke Toskische taalgebied, en hoewel beide varianten schriftelijk voor elkaar verstaanbaar zijn, is er een zulke grote verscheidenheid in de spreektaal dat sprekers aan iedere zijde van de rivier elkaar maar moeizaam zouden verstaan!

Men meent trouwens dat het Albanees de enige taal is die afstamt van het uitgestorven Illyrisch. Hoewel het geen nauwe banden heeft met andere Indo-Europese talen, vertoont het moderne Albanees invloeden vanuit vele andere talen. Oude handelsroutes zorgden voor invloeden uit de Latijnse, Griekse, Turkse en Perzische woordenschat, maar ook uit andere Slavische talen, met het Bulgaars in het bijzonder. Het Albanese alfabet werd door net zoveel invloeden gevormd; de oudste geschriften werden opgetekend in het Gegische dialect met Latijnse lettertekens en door Italiaans en Grieks beïnvloede spelling. Het duurde nog tot 1908 voordat een op Gegisch gebaseerde spelling geïntroduceerd werd, maar na de Tweede Wereldoorlog werd het Toskisch als de officiële Albanese taal gebruikt.

Waarom The Translation People voor uw Albanese vertalingen?

  • Al onze Albanese vertalers beschikken over minimaal 5 jaar werkervaring en hebben een grondige selectieprocedure doorstaan.
  • The Translation People maakt gebruik van vertaalgeheugens om de levertijden en kosten van uw Albanees vertaalproject te reduceren.
  • We kunnen uw bestanden in alle mogelijke formaten leveren waaronder Microsoft Office suite, Quark XPress, Adobe PDF, Adobe Illustrator, Adobe FrameMaker, PageMaker en InterLeaf.
  • Onze Albanese vertalers zijn gekwalificeerde linguïsten en vertalen uitsluitend in hun moedertaal.

Nederlands-Albanese Vertalingen

NEDERLANDS ALBANEES UITSPRAAK
Goedemorgen mirëmëngjes meer-mern-jehs
Goedemiddag mirëdita meer-dee-tah
Goedenacht mirëmbrama meerm-bram-ma
Alsjeblieft të lutem ter-loo-tehm
Dankjewel faleminderit fah-leh-meen-deh-reet
._