Vertalingen Nederlands-Arabisch


Onze vertalingen naar het Arabisch worden verzorgd door onze vertaalexperts in een grote verscheidenheid aan sectoren, waaronder technische, farmaceutische, juridische en financiële. Uw Arabische vertaling kan geleverd worden in alle mogelijk bestandsformaten.

Als u een Arabisch vertaalproject heeft, vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

Arabische Taalweetjes

Vertalingen naar het Arabisch zouden wel eens integraal deel kunnen uitmaken van uw marketingstrategie; het wordt wereldwijd namelijk door meer dan 200 miljoen mensen gesproken. Het Arabisch is de officiële taal in vele landen van het Midden-Oosten en Noord-Afrika, waaronder Saudi-Arabië, Algerije, Egypte, Irak, Jordanië, Libanon, Marokko, Syrië en Tunesië.

De geschiedenis van de Arabische taal

Het Arabisch ontstond in het pre-Islamitische tijdperk; Arabische woorden worden teruggevonden in Aramese inscripties. De exacte oorsprong van het Arabisch is een fel onderwerp van discussie onder academici. Vandaag geloven velen dat het Arabisch ergens in Oost-Afrika ontstond, waarschijnlijk in Somalië of Ethiopië.

Rond de 7de eeuw n.C. begon de Islam zich te verspreiden, tesamen met het Arabisch – ‘de heilige taal’ van de Koran. De taal die in de Koran en de klassieke literatuur werd gebruikt wordt nu het klassieke of literaire Arabisch genoemd.

In het hedendaagse Arabisch zijn er twee schriftelijke varianten: Klassiek Arabisch en Modern Standaard Arabisch. Het Klassieke Arabisch is de taal van de Koran en de klassieke literatuur. De woordenschat is ietwat archaïscher dan de moderne standaard. Het moderne, standaard-Arabisch wordt door de gehele Arabische wereld verstaan. Het wordt gebruikt in formele TV shows, universiteitslezingen enz…

Het Arabisch heeft een enorme invloed uitgeoefend op andere talen; zowel het Engels, Italiaans, Portugees als Spaans zijn beïnvloed geweest door het Arabisch. De woorden algebra, alcohol en zenit komen allen uit het Arabisch.

Al onze Arabische vertalers zijn moedertaalsprekers die de taalontwikkelingen in hun moedertaal nauwgezet opvolgen; dit verzekert u van vertalingen die accuraat en relevant zijn voor uw doelpubliek.

Waarom The Translation People?

  • Onze Arabische vertalers zijn gekwalificeerde linguïsten.
  • Het gebruik van vertaalgeheugens kan de levertijden en kosten van uw Arabische vertaalproject reduceren.
  • Al onze vertalers beschikken over minimaal vijf jaar vertaalervaring en hebben een grondige selectieprocedure doorstaan.
  • Onze vertalers werken alleen met onderwerpen waar ze ervaring mee hebben en gekwalificeerd voor zijn.
  • Onze vertalers vertalen uitsluitend in hun moedertaal.
  • Wij leveren vertalingen naar het Arabisch in alle mogelijke bestandsformaten.

Nederlands-Arabische Vertalingen

Nederlands Arabisch Uitspraak
Hallo مرحباً Marhaba
Goedemorgen صباح الخير Sabah el kheer
Goedenavond مساء الخير Masaa el kheer
Tot ziens! مع السلامة Ma’a salama