Vertalingen Nederlands-Bulgaars

800px-Flag_of_Bulgaria.svg

Sinds haar toetrede tot de EU op 1 januari 2007 is de vraag naar Bulgaarse vertalingen enkel maar toegenomen. The Translation People levert al meer dan 30 jaar vertalingen uit en naar het Bulgaars en heeft zich voorbereid op deze toegenomen vraag.

Onze Bulgaarse vertalingen worden verzorgd door moedertaalsprekers met ervaring in een grote verscheidenheid aan sectoren, waaronder technische, farmaceutische, juridische en financiële. Al onze Bulgaarse vertalers beschikken over minimaal 5 jaar vertaalervaring en hebben een grondige selectieprocedure doorstaan.

Bulgaarse vertalingen

Nu het zakenleven tussen Europa en Bulgarije eenvoudiger is geworden en het Bulgaars een officiële EU-taal is, wordt het steeds belangrijker om accurate vertalingen van documentatie uit en naar het Bulgaars uit te kunnen besteden.

De Bulgaarse vertaaldiensten van The Translation People worden gewaardeerd voor de hoge kwaliteit, snelle levertijden en onze ervaring met een verscheidenheid aan bestandsformaten. We specialiseren in zowel vertalingen uit als naar het Bulgaars.

Onze Bulgaarse vertaalervaring omvat ondermeer zakelijke briefwisselingen, productcatalogi, gebruikers- en onderhoudshandleidingen, kwaliteitsprocedures, technische specificaties, websites en persberichten.

Als u een vertaalproject heeft, vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

Bulgaarse Taalweetjes

Het Bulgaars wordt door ongeveer 12 miljoen mensen gesproken; voornamelijk in Bulgarije, maar ook in Moldavië, Oekraïne, Macedonië, Servië, Turkije, Griekenland, Roemenië, Canada, de VS, Australië, Duitsland en Spanje. Volgens het boek Ethnologue hanteerden in 1986 68% van de Moldaviërs het Bulgaars als hun hoofdtaal. Het is sterk verwant met het Macedonisch en stamt af van dezelfde familie als het Servisch, Kroatisch, Bosnisch en Sloveens. Bulgarije trad toe tot de EU in januari 2007, en men voorspelde een wijziging in de taaltrends toen het Bulgaars de officiële EU-status kreeg.

Men neemt aan dat het Bulgaars de eerste geschreven Slavische taal was, met geschriften in het Glagolitisch alfabet die dateren uit de 9de eeuw n.C. Dit alfabet werd uiteindelijk vervangen door een eerste versie van het Cyrillisch en werd later sterk beïnvloed door het Russisch Cyrillische alfabet. In 1870 droeg Martin Drinov, een stichtend lid van de Bulgaarse Literaire Sociëteit, een 32-letterig alfabet voor dat goedgekeurd en behouden werd tot en met 1945, toen twee letters werden verwijderd. In 1878 werd het Bulgaars gestandaardiseerd en het alfabet is grotendeels hetzelfde gebleven; vele Turkse woorden hebben echter toegang gevonden tot de taal, net zoals leenwoorden uit ondermeer het Latijns, Grieks en Russisch.

Waarom The Translation People voor uw Bulgaarse Vertalingen?

  • Vertalingen worden geleverd in alle bestandsformaten waaronder Microsoft Office suite, Adobe PDF, Adobe Illustrator, Adobe FrameMaker en Pagemaker
  • Onze Bulgaarse vertalers zijn gekwalificeerde linguïsten en vertalen uitsluitend in hun moedertaal.
  • Omdat wij gebruik maken van vertaalgeheugens kunnen levertijden en kosten voor uw Bulgaarse vertalingen gereduceerd worden.
Nederlands Bulgaars Uitspraak
Hallo Здравей zdravey
Goedemorgen Добро утро dobro ootro
Goedemiddag Добър ден dobir dehn
Goedenavond Добър вечер dobir vecher
Goedenacht Лека нощ lehka nosht
Tot ziens Довиждане Do vizh dane
._