Vertalingen Nederlands-Farsi

800px-Flag_of_Iran.svg

The Translation People wordt regelmatig gecontacteerd door lokale overheden en huisvestingsbedrijven die een grote nood hebben aan vertalingen en vertolkingen in het Farsi. Het Farsi is bovendien de voornaamste taal van Iran, dat verschillende producten en grondstoffen, waaronder aardolie, naar en van Europa exporteert en importeert. Hiernaast is er ook vraag naar Farsi vertalingen voor de privésector.

Onze vertalingen naar het Farsi worden verzorgd door onze vertaalexperts in een grote verscheidenheid aan sectoren, waaronder technische, juridische, farmaceutische en financiële.

Al onze Perzische vertalers vertalen uitsluitend in hun moedertaal en beschikken over uitgebreide vertaalervaring in hun specialiteit. Onze project managers staan altijd klaar om u te helpen bij uw mogelijke vragen in verband met vertalingen naar het Farsi. Zij zorgen ervoor dat uw technische documentatie enkel vertaald wordt door vertalers met ervaring in de vereiste gespecialiseerde sector.

Vertalingen naar het Farsi

De Perzische vertaaldienst van The Translation People’s wordt gewaardeerd om de kwaliteit, snelle levertijden en onze ervaring met een verscheidenheid aan bestandsformaten. The Translation People is gespecialiseerd in zowel vertalingen vanuit als naar het Farsi. Onze Farsi typesetters zijn moedertaalsprekers en kunnen de vertalingen in uw originele drukwerk zetten. The Translation People kan het Farsi typesetten in de meeste huidige designpakketten, waaronder het populaire Quark XPress en Adobe InDesign.

Onze vertaalervaring naar het Farsi omvat ondermeer; productcatalogi, gebruikers- en onderhoudshandleidingen, kwaliteitsprocedures, technische specificaties, infomateriaal van de overheid, websites en persberichten.

Als u een Farsi vertaalproject heeft, vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

Farsi Taalweetjes

Het Farsi, dat wereldwijd gesproken wordt door ongeveer 60 miljoen mensen in Iran, Afghanistan, Tadzjikistan en naburige landen, maakt deel uit van de Iraanse tak van de Indo-Europese talenfamilie.

Er bestaat enige discussie over de naam van de taal. Nederlandstaligen hanteren nu vaker het woord ‘Farsi’. Men gebruikt ook echter de woorden Parsi en Perzisch om naar de taal te verwijzen. Farsi is de transcriptie van de naam van de taal, hoewel het kortgeleden via het Arabisch is omgezet vanuit het oorspronkelijke woord ‘Parsi’. In het Arabisch is er namelijk geen “p”-klank, zodat de Arabieren de originele naam veranderden in Farsi toen ze Iran binnenvielen. Sommigen menen echter dat het Farsi een beperkte lading dekt omdat het enkel verwijst naar een bepaald aantal dialecten, zoals het Perzisch in Iran in plaats van de Tadzjiki-variant in Tadzjikistan of het Dari in Afghanistan. De titel “Perzisch” wordt trouwens verkozen door de International Standards Organisation en de Academy of Persian Language and Literature. Het einde van deze discussie lijkt nog altijd niet in zicht.

Waarom The Translation People voor vertalingen naar het Farsi?

  • Omdat wij gebruik maken van vertaalgeheugens kunnen levertijden en kosten voor uw vertalingen naar het Farsi gereduceerd worden
  • Vertalingen worden geleverd in alle mogelijke bestandsformaten waaronder Microsoft Office suite, Quark XPress, Adobe PDF, Adobe Illustrator, Adobe FrameMaker, PageMaker en InterLeaf
  • Onze vertalers zijn gekwalificeerde linguïsten en vertalen uitsluitend in hun moedertaal
Nederlands Farsi Uitspraak
Goedemorgen صبح بخیر Sobh bekheyr
Goedemiddag عصر بخیر Asr bekheyr
Goedenavond شب بخیر Shab bekheyr