Vertalingen Nederlands-Frans

800px-Flag_of_France.svg

Onze Franse vertalers zijn moedertaalsprekers en vertalen uitsluitend in hun moedertaal. Onze vertalingen van het Nederlands naar het Frans worden verzorgd door onze vertaalexperts in een grote verscheidenheid aan sectoren, waaronder technische, juridische, medische en financiële. Hier bij The Translation People zijn we ons bewust van de taalkundige en culturele verschillen tussen het Frans dat gesproken wordt in Canada, Zwitserland, België, Frankrijk en andere Franssprekende landen, zoals die in Noord-Afrika. Onze account managers staan altijd klaar om de juiste variant voor uw doelpubliek te bespreken.

De Belgen zeggen septante in plaats van het standaard-Franse soixante-dix (zeventig), en nonante (negentig) in plaats van quatre-vingt-dix. De Franssprekende Canadezen lijken meer Anglo-Saxische leenwoorden te hebben dan de Fransen. Hoewel deze verschillen vaak zeer klein zijn, kunnen zij toch een enorm verschil maken met de indruk die u achterlaat bij mogelijke zakelijke contacten.

Het gebruik van de juiste variant van uw klant kan enkel maar een goede indruk achterlaten en eveneens de communicatie en het aantal potentiële zakenpartners positief beïnvloeden.

Vertalingen uit het Frans naar het Nederlands

Onze vertaalervaring omvat ondermeer productcatalogi, gebruikers- en onderhoudshandleidingen, kwaliteitsprocedures, technische specificaties, websites en persberichten. Onze Nederlandse vertalers zijn volledig gekwalificeerde, professionele vertalers met ervaring in gespecialiseerde onderwerpen. We zorgen ervoor dat onze vertalers de vereiste technische kennis hebben om uw documentatie correct naar het Nederlands te vertalen.

De vertaalservice van The Translation People wordt wereldwijd gewaardeerd voor haar kwaliteit, snelle levertijden en onze ervaring met een verscheidenheid aan bestandsformaten.

The Translation People levert al 30 jaar technische vertaaldiensten in alle belangrijke wereldtalen.

We kunnen zowel vertalingen uit als naar het Frans leveren.

Als u een Frans-Nederlands vertaalproject heeft, vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

Franse Taalweetjes

Volgens een etnologisch onderzoek in 1999 was Frans de 11de grootste moedertaal ter wereld, met 77 miljoen moedertaalsprekers en 51 miljoen die het als tweede taal beheersen.

Het Frans is de officiële taal van Frankrijk en haar overzeese gebieden: (Frans-Guyana, Guadeloupe, Martinique, Réunion, Frans-Polynesië, Nieuw-Caledonië, Wallis en Futuna, De Franse zuiderse en Antarctische gebieden, Saint Pierre en Miquelon, Mayotte.) Het is eveneens de officiële taal van Benin, Burkina Faso, de Centraal-Afrikaanse Republiek, De Democratische Republiek Congo, de Republiek Congo, Ivoorkust, Gabon; Guinee, Luxemburg, Mali, Monaco, Niger, Senegal, Togo, de Canadese provincie Québec en de Zwitserse kantons Vaud, Neuchâtel, Genève en Jura.

Het Frans is een van de officiële werktalen van tientallen internationale organisaties, waaronder Amnesty International en de World Trade Organization (WTO).

Het Frans, de taal van de liefde, is een taal uit de ‘Romance”-talenfamilie. Het heeft echter niets te maken met de liefde; het woord is afgeleid van het woord Romaans wat “van het Latijns” betekent. Andere bronnen suggereren dat “Romance” verwijst naar de zin romanica loqui, wat Latijns is voor “spreken op Romeinse wijze”. Ongeacht de juiste bron van het woord, “Romance” verwijst naar de oorsprong van de taal in plaats van de huidige populaire betekenis van het woord.

Waarom The Translation People?

  • Onze Franse vertalers zijn gekwalificeerde linguïsten en vertalen uitsluitend in hun moedertaal.
  • Vertalingen kunnen geleverd worden in alle mogelijke bestandsformaten waaronder Microsoft Office suite, Adobe FrameMaker, Quark XPress, Adobe PDF, Adobe Illustrator, InterLeaf and PageMaker.
  • Al onze Franse vertalers beschikken over minimaal 5 jaar vertaalervaring en hebben een grondige selectieprocedure doorstaan.
Nederlands Frans
Goedemorgen Bonjour
Goedenavond Bonsoir
Hallo Salut
Alstublieft S’il vous plaît
Bedankt Merci
Geen punt De rien
Excuseer Pardon. Excusez-moi
Tot ziens Au revoir
Tot gauw À bientôt
._