Vertalingen Nederlands-Grieks

600px-Flag_of_Greece.svgOnze Griekse vertalingen worden verzorgd door onze vertaalexperts in een grote verscheidenheid aan sectoren, waaronder technische, farmaceutische, juridische en financiële.

Al onze Griekse vertalers beschikken over minimaal vijf jaar vertaalervaring en hebben een grondige selectieprocedure doorstaan.

Griekse Vertaalservice

De Griekse vertaaldiensten van The Translation People worden gewaardeerd om de kwaliteit, snelle levertijden en onze ervaring met een verscheidenheid aan bestandsformaten. The Translation People is gespecialiseerd in zowel vertalingen uit als naar het Grieks.

Onze Griekse vertaalervaring omvat ondermeer productcatalogi, gebruikers- en onderhoudshandleidingen, kwaliteitsprocedures, technische specificaties, websites en persberichten.

Als u een vertaalproject heeft, vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

Griekse Taalweetjes

Het Grieks kent wereldwijd ongeveer 10 tot 10,5 miljoen sprekers; het Oud-Grieks was een van de eerste talen in de Westerse beschaving. Als de officiële landstaal van Griekenland en een van de drie landstalen in Cyprus werd het Grieks in zijn moderne vorm vanaf de 9de eeuw n.C. ontwikkeld.

Ondanks de vele wijzigingen die de taal heeft ondergaan, kan een moderne Griek nog altijd de stenen inscripties ontcijferen die 2000 jaar geleden opgetekend werden.

Griekse punctuatie verschilt sterk van wat wij als Nederlandstaligen gewoon zijn. Het Grieks gebruikt een puntkomma in plaats van een vraagteken, terwijl hun vergelijkbare puntkomma een punt is [.] Wanneer we werken aan een Grieks vertaalproject, volgen we onze vertalers strikt op om te verzekeren dat zij op de hoogte zijn van de Griekse taalstruikelblokken en verschillen, om zo maximale efficiëntie en accuraatheid te garanderen.

Waarom The Translation People voor Griekse Vertalingen?

  • Het gebruik van vertaalgeheugens kan de levertijden en kosten van uw Griekse vertaalproject reduceren.
  • Vertalingen worden geleverd in alle mogelijke bestandsformaten waaronder Microsoft Office suite, Quark XPress, Adobe PDF, Adobe Illustrator, Adobe FrameMaker, PageMaker en InterLeaf.
  • Onze Griekse vertalers zijn gekwalificeerde linguïsten en vertalen uitsluitend in hun moedertaal.

Nederlands-Griekse Vertalingen

Nederlands Grieks Uitspraak
Goedemorgen greek1 Kalimera
Goedemiddag greek2 Kalispera
Goedenacht greek3 Kalinihta