Vertalingen Nederlands-Gujarati


Het Gujarati wordt voornamelijk gesproken in Gujarat, een van India’s rijkste deelstaten, maar ook in naburige staten en Mumbai, één van ’s werelds dichtstbevolkte steden. Met een uitstekende infrastructuur en gevestigde industriëen wordt Gujurat alsmaar interessanter voor buitenlandse beleggers. Bovendien groeit de exportindustrie razendsnel in deze deelstaat, dat nu al voor een vijfde bijdraagt aan India’s totaalcijfer. Vertalingen naar het Gujarati kunnen internationale bedrijven helpen bij het succesvol toespitsen op deze bloeiende markt.

The Translation People kan aan de vraag beantwoorden door kwaliteitsvertalingen in het Gujarati te leveren aan een grote verscheidenheid van sectoren.

Vertalingen Nederlands-Gujarati

De Gujarati vertalingen van The Translation People worden verzorgd door onze vertaalexperts in een grote verscheidenheid aan onderwerpen in de openbare en privésectoren. Onze Gujarati vertalers beschikken over uitgebreide vertaalervaring en vertalen uitsluitend in hun moedertaal met inbegrip van e-learning, technische, juridische, farmaceutische en financiële vertalingen.

Onze Gujarati vertaaldiensten worden gewaardeerd om de kwaliteit, snelle levertijden en onze ervaring met een verscheidenheid aan bestandsformaten.

Als u een vertaalproject naar het Gujarati heeft, vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

Gujarati Taalweetjes

Wereldwijd zijn er naar schatting 46 miljoen sprekers van het Gujarati, waarvan het leeuwendeel in India woont en waar het één van de 22 officiële landstalen is. In het VK is het één van de meest gehanteerde minderheidstalen met ongeveer 300.000 moedertaalsprekers, hoewel dit cijfer moeilijk te bevestigen is omdat de volkstelling van 2001 geen vragen stelde naar het taalgebruik. De taal heeft zijn historische roots in de Indische deelstaat Gujarat, waar het al duizenden jaren gesproken wordt. Het moderne Gujarati is beïnvloed geweest door het Sanskriet, Perzisch en Arabisch, hoewel het Engels vandaag de sterkste invloed uitoefent.

De geschreven taal gebruikt een bepaalde vorm van het Devanagari schrift, maar in tegenstelling tot het Hindi heeft het Gujarati geen dwarslijn die boven de letters loopt. Dit segmentale schrijfsysteem gebruikt karakters die elk een specifieke medeklinker en klinker voorstellen; de toevoeging van subtiele tekens rondom het karakter creëert nieuwe combinaties. In het verleden werd het Gujarati mondeling overgeleverd; recentelijk zijn er echter maatregelen genomen om te verzekeren dat vertalende Gujarati woordenboeken en leermateriaal verkrijgbaar zijn voor taalstudenten.

Waarom The Translation People voor Gujarati Vertalingen?

  • Omdat wij gebruik maken van vertaalgeheugens kunnen levertijden en kosten voor uw Gujarati vertalingen gereduceerd worden.
  • Vertalingen worden geleverd in alle bestandsformaten waaronder Microsoft Office suite, Quark XPress, Adobe PDF, Adobe Illustrator, Adobe FrameMaker, Pagemaker en InterLeaf.
  • Onze Gujarati vertalers zijn gekwalificeerde linguïsten en vertalen uitsluitend in hun moedertaal.
Nederlands Gujarati Uitspraak
Goedemorgen gujarati1 Su-prabhaat
Goedenavond gujarati2 Shubh Saanj
Goedenacht gujarati3 Shubh Raa-tri
Tot ziens gujarati4 Aav-jo