Vertalingen Nederlands-Italiaans

800px-Flag_of_Italy.svgDe Italiaanse vertaaldiensten van The Translation People worden gewaardeerd om de kwaliteit, snelle levertijden en onze ervaring met een verscheidenheid aan bestandsformaten. The Translation People biedt een service van hoge kwaliteit aan in zowel uit als naar het Italiaans.

Onze Italiaanse vertaalervaring omvat ondermeer gebruikers- en onderhoudshandleidingen, technische specificaties, kwaliteitsprocedures, productcatalogi, websites en persberichten. Het Italiaans is, net zoals alle talen, voortdurend in ontwikkeling. Het standaard-Italiaans wordt vaak beïnvloed door de vele Italiaanse dialecten; onze vertalers vertalen uitsluitend in hun moedertaal om bijgewerkte, cultureel correcte vertalingen te verzekeren.

Als u een Italiaans vertaalproject heeft, vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

Italiaanse Taalweetjes

Het Italiaans, één van de Romaanse talen, wordt door ongeveer 60 miljoen mensen in Italië, Zwitserland, San Marino en het Vaticaan gesproken. Er zijn tevens sprekers van het Italiaans in het VK, Canada, de VS en Australië. Italië is een zeer regionaal opgebouwd land, met verschillende dialecten – waarvan sommigen zelfs als talen in hun eigen recht worden erkend , zoals het Sardijns of Sardisch. Gedurende vele jaren was er geen standaard voor geschreven of gesproken Italiaans. Pas tijdens de eenmaking van Italië in 1861 werd een nationale, meer gestandaardiseerde taal ontwikkeld. Het huidige Italiaans is afkomstig van het Florentijnse dialect in de regio Toscane. Ondanks de standaardisering van het Italiaans is regionalisme altijd aanwezig in zowel de taal als de cultuur van het huidige Italië.

Waarom The Translation People voor Italiaanse vertalingen?

  • Vertalingen worden geleverd in alle mogelijke bestandsformaten waaronder Microsoft Office suite, Adobe FrameMaker, Quark XPress, Adobe PDF, Adobe Illustrator, InterLeaf en PageMaker.
  • Ons gebruik van vertaalgeheugens kan de levertijden en kosten van uw Italiaanse vertaalproject reduceren.
  • Onze vertalingen naar het Italiaans worden verzorgd door onze vertaalexperts in een grote verscheidenheid aan sectoren, waaronder technische, farmaceutische, juridische en financiële.

Nederlands-Italiaanse Vertalingen – Handige Italiaanse Zinnetjes

Nederlands Italiaans
Hallo/Tot ziens(informeel) Ciao
Hallo (formeel) Salve
Goedemorgen Buongiorno
Goedemiddag Buon pomeriggio
Goedenacht Buonanotte
Tot ziens (formeel) Arrivederci
Tot later A più tardi
Tot gauw A presto