Vertalingen Nederlands-Koreaans

 

800px-Flag_of_South_Korea.svgOnze Koreaanse vertalingen worden verzorgd door onze vertaalexperts in een grote verscheidenheid aan sectoren, waaronder technische, juridische, farmaceutische en financiële.

The Translation People hebben 30 jaar ervaring in de verzorging van technische vertalingen in de grote wereldtalen en onze vertaaldiensten worden wereldwijd gewaardeerd om de kwaliteit en snelle levertijden.

Koreaanse Vertalingen

Onze vertaalervaring naar het Koreaans omvat ondermeer productcatalogi, gebruikers- en onderhoudshandleidingen, kwaliteitsprocedures, technische specificaties, websites en persberichten.

We verzorgen vertaalprojecten in zowel uit als naar het Koreaans.

Als u een Koreaans vertaalproject heeft, vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

Koreaanse Taalweetjes

korean1

  • De Koreaanse taal behoort tot de Oeral-Altaïsche familie, waartoe ook het Mongools en Turks behoren. Taalkundig gelijken Koreaans en Japans sterk op elkaar. Hoewel het Koreaans en Chinees op grammaticaal vlak geen gelijkenissen tonen, is meer dan 50 procent van de Koreaans woordenschat onleent aan het Chinees.
  • Er zijn wereldwijd 78 miljoen Koreaaanse sprekers.
  • Het Koreaanse alfbet heet Hangul. Het werd in 1443 door Sejong, de vierde koning van de Yi Dynastie, opgesteld. Het rudimentaire Koreaanse alfabet betaat uit 10 klinkers en 14 medeklinkers.
  • Ondank het compacte alfabet is de Koreaanse taal zeer moeilijk te transcriberen. Hangul werd gecreëerd om een klankbeeld op papier te zetten waarbij geen nadruk werd gelegd op spelling; dit maakte het zeer moeilijk om gestandaardiseerde woordenboeken te produceren. De eerste gestandaardiseerde publicatie van Koreaanse woordenboeken verscheen pas in 1972.

Waarom The Translation People?

  • Al onze vertalers beschikken over minimaal vijf jaar vertaalervaring en hebben een grondige selectieprocedure doorstaan.
  • Onze Koreaanse vertalers zijn gekwalificeerde linguïsten en vertalen uitsluitend in hun moedertaal.
  • Vertalingen worden geleverd in alle mogelijke bestandsformaten waaronder Microsoft Office suite, Adobe Framemaker, Quark XPress, Adobe PDF, Adobe Illustrator, PageMaker en InterLeaf.