Vertalingen Nederlands-Pools

 

800px-Flag_of_Poland.svgDe vertaaldiensten van The Translation People worden wereldwijd gewaardeerd om de kwaliteit, snelle levertijden en onze ervaring met een verscheidenheid aan bestandsformaten.

Onze Pools vertaalervaring omvat ondermeer onderhoudshandleidingen, technische specificaties, kwaliteitsprocedures, productcatalogi, websites en persberichten.

Als u een vertaalproject heeft, vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

Poolse Taalweetjes

Het Pools maakt deel uit van de West-Slavische talenfamilie en is nauw verwant aan het Tsjechisch en Slovaaks. Het Pools, dat door ongeveer 40 miljoen mensen wordt gesproken in Polen, Litouwen en Wit-Rusland, wordt steeds belangrijker. Polen trad in januari 2004 tot de EU toe, hetgeen de handel met de EU-landen vereenvoudigde; en met een stijgend aantal Polen dat het land verliet om binnen de EU te werken, ging de vraag naar Poolse vertalingen en tolken omhoog.

De geschiedenis van de Poolse Taal

Het Pools ontstond uit verschillende lokale dialecten. Rond de 10de eeuw begon Mieszko I het aantal door cultuur en taal verwante gemeenschappen rond het bassin van de Vistula-rivier te verenigen; Het Pools ontwikkelde zich uit deze vereniging.

Polen werd verdeeld in de periode 1795-1918 en splitste zich in een Russisch, Pruisisch en Oostenrijks deel. Tijdens deze periode werden vele woorden geleend van het Russisch en Duits. De Pruisische en Russische bezetters trachtten de Poolse identiteit te vernietigen, maar deze pogingen waren onsuccesvol en de Poolse taal bleef bijna volledig intact.

Waarom The Translation People?

  • Al onze vertalers beschikken over minimaal vijf jaar vertaalervaring en hebben een grondige selectieprocedure doorstaan.
  • Vertalingen kunnen worden geleverd in alle mogelijke formaten waaronder Microsoft Office suite, Adobe PDF, Quark XPress, Adobe FrameMaker, Adobe Illustrator, InterLeaf en PageMaker.
  • Onze Poolse vertalers zijn gekwalificeerde linguïsten en vertalen uitsluitend in hun moedertaal.
  • Ons gebruik van vertaalgeheugens kan de levertijden en kosten van uw Poolse vertaalproject reduceren.
  • Onze vertalingen naar het Pools worden verzorgd door onze vertaalexperts in een grote verscheidenheid aan sectoren, waaronder technische, farmaceutische, juridische en financiële.