Vertalingen Nederlands-Portugees

 

600px-Flag_of_Portugal.svgDe Portugese vertaalservice van The Translation People wordt gewaardeerd voor haar kwaliteit, snelle levertijden en onze ervaring met een verscheidenheid aan technische onderwerpen. The Translation People specialiseren in zowel vertalingen uit als naar het Portugees. Ongeacht de grootte van uw document zal uw toegewijde project manager de gepaste Portugese vertaler voor uw onderwerp uitkiezen.

Portugese vertalingen

De Portugese vertaaldiensten van The Translation People worden gewaardeerd om de kwaliteit, snelle levertijden en onze ervaring met een verscheidenheid aan technische onderwerpen. The Translation People specialiseert zich in zowel vertalingen uit als naar het Portugees.

Portugese vertaalservice

Onze Portugese vertaalexpertise omvat ondermeer productcatalogi, gebruikers- en onderhoudshandleidingen, kwaliteitsprocedures, technische specificaties, websites en persberichten. Onze Portugese vertalers zijn professioneel gekwalificeerde linguïsten en vertalen uitsluitend in hun moedertaal.

Als u een Portugees vertaalproject heeft, vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

Portugese Taalweetjes

Het Portuguees, een Romaanse taal, wordt door 11 miljoen mensen in Portugal, 150 miljoen in Brazilië en zo’n 5 miljoen extra sprekers in de voormalige Portugese overzeese gebieden in Afrika and Azië gesproken. Hoewel het Portugees dat in Brazilië en Portugal gesproken wordt vaak als wezenlijk verschillend wordt beschouwd, kunnen Portugezen en Brazilianen elkaar zonder enige moeite verstaan. Het was Pedro Cabral die het Portugees naar Brazilië bracht.

In 1500 was de Portugese ontdekkingsreiziger Cabral de eerste Europeaan die Brazilië ‘ontdekte’. Andere ontdekkingsreizigers volgden Cabral’s voorbeeld op zoek naar kostbare goederen en onontgonnen land. Portugal was in die periode vrij arm, waardoor sommigen het land ontvluchtten om de armoede te ontkomen. Aanvankelijk waren deze ontdekkingsreizigers arme zeemannen die geen interesse toonden in veroveringen, maar eerder uit waren op land en middelen waaruit zij persoonlijk voordeel konden halen. Toen Napoleon in 1807 op Lissabon marcheerde, vluchtte de Portugese Prins-Regent naar Brazilië, waar hij de kolonie tot keizerrijk uitriep. Toen de rust in Portugal hersteld was, keerde Dom Joao – de Prins-Regent – terug en liet hij zijn zoon Dom Pedro I op de troon in Brazilië achter. Toen Dom Joao echter een jaar later naar Brazilië terugkeerde, keerde Dom Pedro I zich tegen zijn vader en riep hij de onafhankelijkheid van Brazilië uit. In tegenstelling tot de Spanjaarden in de overige Zuid-Amerikaanse landen, integreerden, en zelfs trouwden, de Portugezen met de Indiaanse bevolking en slaven; het is deze integratie die het Braziliaanse Portugees lichtjes heeft doen afwijken van de continentale variant en is waarschijnlijk ook de reden waarom het zich zo snel over Brazilië heeft verspreid.

Portugees is de officiële taal van vele landen met inbegrip van Angola, Brazilië, de Kaapverdische Eilanden, Macao, Mozambique en Portugal. Volgens een etnologisch onderzoek uit 1999 van het Summer Institute for Linguistics (SIL) is Portugees de 7de grootste moedertaal ter wereld. Het enorme aantal moedertaalsprekers maakt van het Portugees een steeds belangrijkere taal in de moderne zakenwereld.

Waarom The Translation People voor Portugese Vertalingen?

  • Vertalingen kunnen worden geleverd in alle mogelijke bestandsformaten waaronder Microsoft Office suite, Adobe PDF, Adobe Illustrator, Quark XPress, Adobe FrameMaker, InterLeaf en PageMaker.
  • Onze Portugese vertalers zijn gekwalificeerde linguïsten en vertalen uitsluitend in hun moedertaal.
  • Het gebruik van vertaalgeheugens kan de levertijden en kosten van uw Portugees vertaalproject reduceren.

Nederlands-Portugese Vertalingen

Nederlands Portugees
Hallo Olá
Goedemorgen Bom dia
Goedemiddag Boa tarde
Goedenavond Boa noite
Tot ziens Adeus
._