Vertalingen Nederlands-Punjabi


De Punjabi vertaaldiensten van The Translation People worden gewaardeerd om de kwaliteit, snelle levertijden en onze ervaring met een verscheidenheid aan bestandsformaten.

Onze Punjabi vertaalervaring omvat ondermeer infomateriaal voor huurders, infobrochures, gezondheids- en veiligheidsinfomateriaal en websites.

Als u een vertaalproject heeft, vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

Punjabi vertaalservice

The Translation People wordt regelmatig gecontacteerd door huisvestingsbedrijven en overheidslichamen die Punjabi vertalingen aanvragen voor publiek infomateriaal, juridische documenten en algemene briefwisselingen. Punjabi is naar schatting de tweede grootste taal in het Verenigd Koninkrijk, met ongeveer 1,3 miljoen sprekers. Dankzij de koloniale banden tussen Groot-Britannië en India zijn vele sprekers van het Punjabi tijdens de laatste 50 jaar naar het VK geëmigreerd. Hoewel velen van hen nu kinderen hebben, en dus een grote tweede generatie zich in de Britse gemeenschap heeft geïntegreerd, wordt het Punjabi nog in brede kringen gehanteerd. De efficiëntste wijze om te communiceren met de Punjabi-gemeenschap is in hun moedertaal.

Onze vertalingen naar het Punjabi worden verzorgd door onze vertaalexperts in een grote verscheidenheid aan sectoren.

Al onze Punjabi vertalers beschikken over vele jaren vertaalervaring en hebben een grondige selectieprocedure doorstaan.

Punjabi Taalweetjes

Het Punjabi, een Indo-Arische taal, wordt wereldwijd door ongeveer 104 miljoen mensen gesproken; naar schatting leven 80 miljoen hiervan in Pakistan en 30 miljoen in India. Algemeen wordt aangenomen dat Punjabi de 11de grootste taal ter wereld is. Het is ook opmerkelijk dat Punjabi naar alle waarschijnlijkheid de meest gebruikelijke taal is onder de Brits-Aziatische bevolking en de tweede taal in het VK is geworden, met naar schatting 1,3 miljoen sprekers. Gezien dit enorme aantal moeten nationale en lokale overheidsinstellingen – om de voorziening en ontwikkeling van beleid en diensten op een efficiënte en cultureel verantwoorde wijze te plannen – ernstig overwegen om de betreffende documentatie naar het Punjabi te vertalen.

De reden voor het aantal sprekers van het Punjabi in het Verenigd Koninkrijk vindt haar oorsprong in de koloniale geschiedenis van Groot-Britannië. De Britten heersten over de Punjab in de 19de eeuw totdat de onafhankelijkheid werd uitgeroepen in 1947. De deelstaat Punjab werd aanzienlijk kleiner en verdeeld over India en Pakistan. Gedurende het langdurige Brits bewind ontstond een relatie tussen het Britse en Punjabi volk en velen migreerden uit Pakistan en India naar Groot-Britannië. De eerste generatie van migranten werden tewerkgesteld in arbeidsintensieve, slecht betaalde banen die moeilijk in te vullen waren; meer dan 50 jaar later heeft deze generatie zich in het VK gevestigd, hun families overgebracht en de tweede generatie bestaat nu uit succesvolle professionals die men terugvindt in ondermeer de Gezondheids- en Financiële sector. Hoewel velen van hen in het VK zijn opgegroeid, tonen ze interesse in hun erfgoed en velen gebruiken dan ook het Punjabi als de eerste taal in familiekring.

Waarom The Translation People voor Punjabi Vertalingen?

  • Omdat wij gebruik maken van vertaalgeheugens kunnen levertijden en kosten voor uw Punjabi vertalingen gereduceerd worden.
  • Vertalingen worden geleverd in alle bestandsformaten waaronder Microsoft Office suite, Quark XPress, Adobe PDF, Adobe Illustrator, Adobe FrameMaker, PageMaker en InterLeaf.
  • Onze Punjabi vertalers zijn gekwalificeerde linguïsten en vertalen uitsluitend in hun moedertaal.

 

Nederlands-Punjabi Vertalingen

Nederlands Punjabi Uitspraak
Goedemorgen punjabi1 Sat Sri Akal/Namaste
Goedemiddag punjabi2 Sat Sri Akal/Namaste
Goedenacht punjabi3 Sat Sri Akal/Namaste
Tot ziens punjabi4 Alwida
._