Vertalingen Nederlands-Roemeens

 

600px-Flag_of_Romania.svgOnze Roemeense vertalingen worden verzorgd door zorgvuldig uitgekozen vertaalexperts. Onze project managers werken nauw met u samen om u te verzekeren dat enkel een in uw sector gespecialiseerde vertaler aan het project werkt.

De Roemeense vertaaldiensten van The Translation People worden gewaardeerd om de kwaliteit, snelle levertijden en onze ervaring met een verscheidenheid aan bestandsformaten. The Translation People specialiseert zich in zowel vertalingen uit als naar het Roemeens.

Onze Roemeense vertaalexpertise omvat ondermeer productcatalogi, juridische contracten, patenten en handelsmerken, gebruikers- en onderhoudshandleidingen, kwaliteitsprocedures, technische specificaties, websites en persberichten.

Als u een Roemeens vertaalproject heeft, vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

Roemeense vertalingen

De vraag naar Roemeense vertalingen is nog nooit zo groot geweest; Roemenië trad op 1 januari 2007 tot de EU toe, waardoor het Roemeens een officiële EU-taal werd. Nu het zakendoen tussen Europa en Roemenië eenvoudiger geworden is, wordt het steeds belangrijker om correcte vertalingen van documenten uit of naar het Roemeens te laten maken. Onze Roemeense vertalingen worden verzorgd door onze vertaalexperts in een grote verscheidenheid aan sectoren, waaronder technische, juridische, farmaceutische en financiële.

Al onze Roemeense vertalers beschikken over uitgebreide vertaalervaring en hebben een grondige selectieprocedure doorstaan.

Roemeense Taalweetjes

Het Roemeens wordt door zo’n 20-30 miljoen mensen, waarvan de meerderheid in Roemenië woont, gesproken. Het Roemeens is de officiële landstaal van Roemenië, maar wordt ook gesproken in Hongarije, Israël, Moldavië, Oekraïne en Joegoslavië en is de enige Romaanse taal in Oost-Europa.

The Daciërs waren de eersten die leefden in wat nu Roemenië is, maar werden door het Romeinse Rijk verdreven in 106 v.C. De Romeinen vestigden zich in de regio en de banden tussen het Roemeense gebied en de rest van het Romeinse Keizerrijk werden nauw onderhouden. Het volkse Latijn was in die periode de dominante taal. Latijn werd in zakelijke en politieke communicatie met de andere gebieden van het Keizerrijk gebruikt. Zelfs vandaag zijn de sterke banden met het Latijn duidelijk te zien; het Roemeens lijkt zeer sterk op het Italiaans, de moderne taal die het Latijn het dichtst benaderd. Tot op zekere hoogte kan het geschreven Roemeens ontcijferd worden door een Italiaanse moedertaalspreker. Opmerkelijk is dat Roemenen het gesproken Italiaans eenvoudiger lijken te begrijpen dan de Italianen het Roemeens. De lexicale gelijkenis van het Roemeens met het Italiaans ligt met 77% zeer hoog.

Het Roemeens blijft in ontwikkeling en ontleent woorden aan andere talen, voornamelijk het Frans en Italiaans. Onze Roemeense vertalers zijn moedertaalsprekers die deze evolutie in hun moedertaal nauwgezet opvolgen; dit verzekert u van vertalingen die zo accuraat en cultureel relevant als mogelijk zijn.

Waarom The Translation People voor Roemeense Vertalingen?

  • Omdat wij gebruik maken van vertaalgeheugens kunnen levertijden en kosten voor uw Roemeense vertalingen gereduceerd worden.
  • Vertalingen kunnen worden geleverd in alle mogelijke bestandsformaten waaronder Microsoft Office suite, Quark XPress, Adobe PDF, Adobe Illustrator, Adobe FrameMaker, PageMaker en InterLeaf.
  • Onze Romeense vertalers zijn gekwalificeerde linguïsten en vertalen uitsluitend in hun moedertaal.

Nederlands-Roemeense Vertalingen

Nederlands Roemeens Uitspraak
Goedemorgen Bună dimineaţa Boo-nuh dee-mee-nyah-tzuh
Goedemiddag Bună ziua Boo-nuh zee-wah
Goedenavond Bună seara Boo-nuh syah-ruh
Goedenacht Noapte bună Nwahp-teh boo-nuh
Tot ziens La revedere Lah reh-veh-deh-reh