Vertalingen Nederlands-Thai

 

800px-Flag_of_Thailand.svg2006 was een turbulent jaar in de Thaise politiek; de regering werd via militaire interventies omvergeworpen na verdachtmakingen van corruptie en machtsmisbruik. De instabiliteit die hierop volgde had een voorspelbaar effect op buitenlandse investeringen en de BNP-groei viel terug van 5,7% tot 4%. Aan het einde van 2007 werden er opnieuw democratische verkiezingen in Thailand gehouden. En met een nieuwe regering aan de macht hoopte men in 2008 de beleggers wederom te zien terugkeren, wat de economie een graaggeziene boost kon geven. Vooral de auto- en electronicasectoren werden een mooie toekomst voorspeld. Omdat het sterk afhankelijk is van de exportindustrie, streeft de Thaise overheid ernaar om de internationale relaties aan te trekken en de wereldleiders te overtuigen van haar engagement tot ontwikkeling.

Thaise vertalingen zullen niet alleen een belangrijke rol spelen in de heropbouw van de geloofwaardigheid van de Thaise economie maar zullen ook van groot belang zijn voor buitenlandse beleggers. Unieke gewoonten en – vaak zeer religieuze – rituelen hebben een aanmerkelijk effect op het alledaagse handelen in de Thaise zakenwereld. Thaise vertalingen spreken lokale markten aan op een cultureel verantwoorde wijze en helpen bedrijven om zo sterke werkrelaties uit te bouwen met hun Thaise klanten.

Thaise vertaalservice

Onze Thaise vertalingen worden verzorgd door onze vertaalexperts in een grote verscheidenheid aan sectoren, waaronder technische, juridische farmaceutische en financiële. Al onze Thaise vertalers beschikken over uitgebreide vertaalervaring en hebben een grondige selectieprocedure doorstaan.

Onze Thaise vertaalservice wordt gewaardeerd voor haar kwaliteit, snelle levertijden en onze ervaring met een verscheidenheid aan bestandsformaten.

Als u een vertaalproject naar het Thai heeft, vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

Thaise Taalweetjes

Het Thaise alfabet werd in de 13de eeuw door Koning Ramhamhaeng opgesteld en was sterk beïnvloed door het Sanskriet en Pali. Het behoort tot de Tai-Kadai talenfamilie, waartoe ook enkele dialecten in Vietnam, Laos en China behoren. Het Thai is, net als andere Zuid-Aziatische talen, een tonale taal, wat betekent dat hetzelfde woord een zeer verschillende betekenis kan dragen, afhankelijk van de uitspraak. In totaal zijn er vijf tonen te onderscheiden: stijgend, dalend, middel, hoog en laag; deze tonen zijn buitengewoon moeilijk te kopiëren door sprekers van Westerse talen.

Het Thaise alfabet is nauw verwant met het Khmer, de officiële landstaal van Cambodja en Laos. Meer nog, meer dan de helft van de Thaise woordenschat en grammaticaregels worden teruggevonden in het Laotiaans. Er is geen universeel geaccepteerde vorm voor de transcriptie van het Thai naar het Latijnse alfabet, hoewel het “Royal Thai General System of Transcription” het vaakst gebruikt wordt, bijvoorbeeld op wegsignalisatie of in overheidspublicaties.

Waarom The Translation People voor Thaise Vertalingen?

  • Het gebruik van vertaalgeheugens kan de levertijden en kosten van uw Thaise vertaalproject reduceren.
  • Vertalingen worden geleverd in alle mogelijke bestandsformaten waaronder Microsoft Office suite, Quark XPress, Adobe PDF, Adobe Illustrator, Adobe FrameMaker, PageMaker en InterLeaf.
  • Onze Thaise vertalers zijn gekwalificeerde linguïsten en vertalen uitsluitend in hun moedertaal.

Nederlands-Thaise Vertalingen

Nederlands Thai Uitspraak
Hallo/Hoi/Tot ziens thai1 Sa-wàt-dee
Aangename kennismaking thai2 Yin-dee têe dai róo-jàk
Hoe gaat het? thai3 Sa-bai dee réu
Met mij gaat het goed thai4 Sa-bai dee kòrp khun