Vertalingen Nederlands-Tsjechisch

800px-Flag_of_the_Czech_Republic.svg

Onze Tsjechische vertaalervaring omvat ondermeer gebruikers- en onderhoudshandleidingen, technische specificaties, kwaliteitsprocedures, productcatalogi, websites en persberichten.

De vertaalservice van The Translation People wordt wereldwijd gewaardeerd voor haar kwaliteit, snelle levertijden en onze ervaring met een verscheidenheid aan bestandsformaten.

Onze vertalingen naar het Tsjechisch worden verzorgd door onze vertaalexperts in een grote verscheidenheid aan sectoren, waaronder technische, farmaceutische, juridische en financiële.

Als u een Tsjechisch vertaalproject heeft, vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

Tsjechische Taalweetjes

Het Oudkerkslavisch was de eerste taal die in de Tsjechische staat werd gehanteerd; het Latijn verving echter het Oudkerkslavisch als de taal van de godsdienst, administratie en literatuur. Geschreven Tsjechisch kwam pas aan de oppervlakte aan het einde van de 12de eeuw; de eerste teksten waren annotaties van Latijnse werken die zich later ontwikkelden tot uitgebreidere werken zoals legendes en kronieken.

In de 15de eeuw speelde de religieuze hervormer John Huss een belangrijke rol in het standaardiseren van de Tsjechische spelling en uitspraak. Hij baseerde zijn standaardisering op de Praagse dialecten. Het was echter zeer moeilijk voor de Tsjechische taal en literatuur om zich te ontwikkelen tijdens het Hapsburgse bewind van Tsjechoslovakije (1620-1918). De Tsjechische literatuur bloeide snel nadat de onafhankelijkheid werd herwonnen.

Vandaag is het Tsjechisch de officiële taal van Tsjechië. Het wordt wereldwijd naar schatting door 12 miljoen mensen gesproken, voornamelijk in Tsjechië, maar ook in de VS, Canada, Duitsland en Slovakije. Als West-Slavische taal is het Tsjechisch nauw verwant met het Slovaaks. De meeste Tsjechische en Slovaakse volwassenen verstaan elkaar redelijk moeiteloos aangezien ze, vóór de splitsing van Tsjechoslovakije in 1993, allen aan dezelfde populaire media werden blootgesteld.

Waarom The Translation People?

  • Ons gebruik van vertaalgeheugens kan de levertijden en kosten van uw Tsjechische vertaalproject reduceren.
  • Technische vertalingen worden geleverd in alle mogelijke formaten waaronder Microsoft Office suite, Adobe FrameMaker, Quark XPress, Adobe PDF, Adobe Illustrator en PageMaker.
  • Onze Nederlands-Tsjechische vertalers zijn gekwalificeerde linguïsten en vertalen uitsluitend in hun moedertaal.

Nederlands-Tsjechische Vertalingen

Nederlands Tsjechisch Uitspraak
Hallo Dobrý den dobree den
Goedemorgen Dobré ráno dobrye rano
Goedenacht Dobrou noc dobroh nots
Tot ziens Na shledanou naskhedanow
._