Vertalingen Nederlands-Vietnamees

 

800px-Flag_of_Vietnam.svgOnze Vietnamese vertalingen worden verzorgd door onze vertaalexperts in een grote verscheidenheid aan sectoren, waaronder technische, juridische, farmaceutische en financiële.

Al onze Vietnamese vertalers beschikken over uitgebreide vertaalervaring en hebben een grondige selectieprocedure doorstaan.

De vraag naar Vietnamese vertalingen staat volgens de toonaangevende investeringsbank Goldman Sachs op het punt te stijgen. In 2005 noemde Goldman Sachs in editie 134 van haar Economics Paper 11 landen (N-11 of “Next Eleven”) met belovend investerings- en groeipotentieel. Hierbij hoorde ook Vietnam; Goldman Sachs voorspelde dat Vietnam tegen 2025 de 17de grootse economie ter wereld zou zijn, vlak achter het olierijke Iran. In 2006 was Vietnam het tweede snelst groeiende land in Oost-Azië, met een groeipercentage van 8,17%. Deze gestegen economische groei heeft gezorgd voor een toegenomen vraag naar vertalingen in het Vietnamees, met een aantal e-learning bedrijven die The Translation People benaderd hebben om de vertaling van hun producten naar het Vietnamees te verzorgen.

Vietnamese Vertalingen

De Vietnamese vertaaldiensten van The Translation People worden regelmatig aangevraagd door sociale huisvestingsbedrijven en overheidsinstellingen.

De Vietnamese vertaaldienst van The Translation People wordt gewaardeerd voor haar kwaliteit, snelle levertijden en onze ervaring met een verscheidenheid aan bestandsformaten. The Translation People specialiseren in zowel vertalingen vanuit als naar het Vietnamees.

Voor professionele Vietnamese vertalingen, vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

Vietnamese Taalweetjes

Het Vietnamees wordt wereldwijd door ongeveer 80 miljoen mensen gesproken en is de nationale landstaal van Vietnam, maar wordt eveneens gesproken in de VS, Frankrijk en Cambodja. Het is een lid van de Austro-Aziatische talenfamilie en ontleent veel van zijn woordenschat aan het Chinees. Oorspronkelijk gebruikte de taal het Chinese alfabet, maar het Vietnamees heeft in de loop der eeuwen opmerkelijke ontwikkelingen ondergaan en toen de contacten met Europa in de zeventiende eeuw toenamen werd het Vietnamese alfabet geromaniseerd. Niet lang geleden was het nog mogelijk om het oude Chinese schrift of Chữ-nôm te studeren aan de Ho Chi Minh Universiteit, maar sinds deze studies niet meer bestaan zijn zowel de kennis en bijgevolg de interesse een stille dood gestorven.

Het Vietnamees is een tonale taal; de betekenis van woorden wordt eerder bepaald door de verhoging of verlaging van de stem en accentuering dan een combinatie van verschillende letters. Bijvoorbeeld de combinatie van “M” en “a” kan verschillende dingen betekenen, afhankelijk van het accent op de “a”. “Ma” kan bijvoorbeeld spook, wang, maar, tombe, paardrijden of rijstplantje betekenen. Dit verschil in de geschreven taal wordt gekenmerkt door een accent op de “a”. Dit kleine, maar zeer belangrijke verschil benadrukt het belang van het uitbesteden van uw Vietnamese vertaalproject aan deskundige vertalers. Als u een student of een linguïst gebruikt die geen professionele ervaring als een vertaler heeft, dan kan uw vertaling van “maar” bijvoorbeeld verkeerd vertaald worden naar “paardrijden” of enig ander woord hierboven. Bijgevolg ziet de vertaling van “Bedankt voor uw commentaar, maar ik ben het hiermee oneens” er bijvoorbeeld uit als “Bedankt voor uw commentaar, rijstplantje ik ben het hiermee oneens”!

Waarom The Translation People voor Vietnamese Vertalingen?

  • Omdat wij gebruik maken van vertaalgeheugens kunnen levertijden en kosten voor uw Vietnamese vertalingen gereduceerd worden.
  • Vertalingen kunnen worden geleverd in alle mogelijke bestandsformaten waaronder Microsoft Office suite, Quark XPress, Adobe PDF, Adobe Illustrator, Adobe FrameMaker, PageMaker en InterLeaf.
  • Onze Vietnamese vertalers zijn gekwalificeerde linguïsten en vertalen uitsluitend in hun moedertaal.

Nederlands-Vietnamese Vertalingen

Nederlands Vietnamees Uitspraak
Goedemorgen chào buổi sáng chaw bui sang
Goedemiddag Xin chào seen chaw
Goedenacht chào buổi tối chaw bui toy
._