Vertalingen Nederlands-Zweeds

 

800px-Flag_of_Sweden.svgZweden heeft, samen met Zwitserland en Finland, de leiding genomen op de Competitiveness Index van het Wereld Economisch Forum. En nu dat Zweden steeds actiever wordt op globaal economisch vlak, zal de vraag naar Zweedse vertalingen toenemen.

The Translation People verzorgt al 30 jaar de vertalingen uit en naar het Zweeds en helpen u met graag met al uw Zweedse vertaalprojecten. Al onze Zweedse vertalers beschikken over minimaal vijf jaar vertaalervaring en hebben een grondige selectieprocedure doorstaan.

Zweedse vertalingen

De Zweedse overheid werkt ijverig om het land aantrekkelijker te maken voor buitenlandse toeristen. Stockholm streeft ernaar om tegen 2010 de toegankelijkste hoofdstad ter wereld te zijn; bedrijven zullen worden beloond volgens hun toegankelijkheid tot het publiek en hun klantenservice. Nu dat Zweden zich concentreert op het verhogen van haar profiel, is communicatie in het Zweeds belangrijker dan ooit geworden. Ga naar de Zweedse portaalpagina voor meer informatie.

Hoewel er wereldwijd minder dan 10 miljoen moedertaalsprekers van het Zweeds zijn is het land een economische wereldgrootmacht en communicatie met een mogelijke businesspartner in de eigen taal kan een enorm verschil maken bij de indruk die u achterlaat.

De Zweedse vertaaldiensten van The Translation People worden gewaardeerd om de kwaliteit, snelle levertijden en onze ervaring met een verscheidenheid aan bestandsformaten. The Translation People is specialiseerd in zowel vertalingen uit als naar het Zweeds.

Onze Zweedse vertaalexpertise omvat ondermeer productcatalogi, gebruikers- en onderhoudshandleidingen, kwaliteitsprocedures, technische specificaties, websites en persberichten.

Als u een Zweeds vertaalproject heeft, vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

Zweedse Taalweetjes

Er zijn wereldwijd ongeveer 9,5 miljoen moedertaalsprekers van het Zweeds; het moderne Zweeds wordt zowel in Zweden als in Finland gesproken en kan eenvoudigweg door moedertaalsprekers van het Deens en Noors worden begrepen.

Het Zweeds, een Indo-Europese taal die tot de Germaanse talenfamilie behoort, werd in de 13de eeuw als een taal in zijn eigen recht herkend. Tijdens de Middeleeuwen werd de Zweedse taal voortdurend door het Duits beïnvloed. Later, tijdens de 18de eeuw, waren het Frans en Engels de belangrijkste bijdragers. Vandaag neemt men aan dat het Engels de grootste invloed op het Zweeds heeft.

De Zweedse taal is niet noodzakelijkerwijs moeilijker aan te leren dan het Engels, maar wordt vast en zeker niet in dezelfde mate gestudeerd. De meeste Zweden die in de laatste 50 jaar geboren werden zijn het Engels machtig, maar dit kan niet als reden aangegeven worden om alle correspondentie met Zweedse zakenpartners in het Engels te voeren. Communicatie met potentiële of bestaande zakelijke contacten in de eigen taal kan enkel maar uw zakelijke relaties bevorderen.

Waarom The Translation People voor Zweedse vertalingen?

  • Onze Zweedse vertalers zijn gekwalificeerde linguïsten en vertalen uitsluitend in hun moedertaal.
  • Het gebruik van vertaalgeheugens kan de levertijden en kosten van uw Zweeds vertaalproject reduceren.
  • Vertalingen kunnen worden geleverd in alle mogelijke bestandsformaten waaronder Microsoft Office suite, Quark XPress, Adobe PDF, Adobe Illustrator, Adobe FrameMaker, PageMaker en InterLeaf.

Nederlands-Zweedse Vertalingen

Nederlands Zweeds
Hallo Hej
Goedemorgen God morgon
Goedemiddag God eftermiddag
Goedenavond God kväll
Goedenacht God natt
Tot ziens Hej då
Bedankt Tack
Graag gedaan Varsågod