Technisch schrijven


technical-authoring-translation-servicesAls u de uitdagingen van de hedendaagse mondiale markt echt het hoofd wilt bieden, dan moet u elke kans aangrijpen om uw concurrenten altijd een stap voor te blijven. Een van deze kansen wordt u geboden door onze technische auteurs. Zij tillen uw communicatie naar een hoger niveau en imponeren uw publiek met overtuigende en duidelijk geschreven technische documenten.

Onze technische auteurs zijn ervaren schrijvers met diepgaande technische kennis. Ze dekken sectoren variërend van luchtvaart en defensie tot elektronica en mijnbouw. De combinatie van uitmuntende schrijf- en taalvaardigheden en diepgaande technische kennis stelt hen in staat om gebruikershandleidingen, bedrijfscatalogi en reclamematerialen te produceren die uw producten en diensten met ongeëvenaard detail en duidelijkheid omschrijven.

Het resultaat: documenten die veel doeltreffender communiceren dan teksten uit de pen van een gewone auteur. En dat biedt u tastbare voordelen, zoals hogere verkoopcijfers, hogere gebruikerstevredenheid en trouwere klanten.

The Translation People: de juiste aanspreekpartner voor technisch schrijven

Naast dertig jaar ervaring, naadloos projectmanagement en een eindproduct dat op tijd en binnen budget wordt opgeleverd, bieden wij u tevens technische auteurs die in praktisch iedere taal en ieder mediaformaat kunnen werken, van gedrukt materiaal tot SGML/XML.

Onze technische auteurs kunnen desgewenst bij u op kantoor worden ingezet en werken altijd nauw met onze technische illustratoren samen, voor een effectiever en beter samenhangend eindresultaat. Ook zijn ze vertrouwd met de erkende specificaties van bepaalde industrieën, zoals ATA 100, AECMA 1000D en 2000D, en met gecontroleerde talen als Simplified English om ambiguïteit te voorkomen en consistent gebruik van terminologie te waarborgen. Een tip voor u: als u van plan bent om het brondocument dat wij voor u schrijven later te laten vertalen, dan kunt u in de loop van het project flink wat tijd en geld besparen.

Tot slot weerspiegelt onze ISO 9001:2008 certificering ons rigoureuze kwaliteitsbeheersysteem, dat ook op het technisch schrijven van toepassing is. U bent dus altijd verzekerd van uitmuntende eindresultaten.

Wat is het verschil tussen een auteur en een technisch auteur?

Voor beide vormen van schrijven moet onderzoek worden gedaan, maar het werk van een conventionele auteur is vaak ofwel creatief of promotioneel en meestal bedoeld om de lezer te inspireren. Technische auteurs produceren daarentegen gedetailleerd feitelijk werk, waarbij organisatie, onderzoek en een uiterst zorgvuldige stijl vereist zijn om de vaak complexe technische informatie te vereenvoudigen. De missie van een technisch auteur is niet om te inspireren, maar om duidelijke en nauwkeurige informatie te verstrekken, op een wijze die zijn publiek snel, makkelijk en volledig kan begrijpen.

Een technisch auteur nodig? Neemt u dan vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

._