Simultaan tolken

Van zorgvuldig gekozen, uitgelezen tolken tot advies over de benodigde apparatuur en de verschillende opties, onze accountmanagers verzorgen uw project van begin tot eind en zorgen dat uw evenement soepel verloopt.

Wij hebben een gevestigde reputatie en ervaring met grootschalige evenementen. Zo hebben wij onlangs tolken geleverd voor een congres van Finmeccanica, bijgewoond door 2000 afgevaardigden uit de wereldwijde kantoren van Finmeccanica.

De congresorganisator van Finmeccanica was diep onder de indruk, zowel van ons projectmanagement als van de kwaliteit van onze tolken:

“We kozen The Translation People omdat zij het volledige project konden beheren en ons zowel de tolken als de apparatuur konden leveren. De tolken waren zeer professioneel en we waren bijzonder tevreden met de dienstverlening.”

Plant u een internationaal evenement waarvoor u simultaantolken nodig hebt? Neemt u dan vandaag nog contact met ons op voor een prijsopgave. Een van onze medewerkers zal uw vereisten gaarne met u bespreken.

Wat is simultaan tolken?

Bij simultaan tolken wordt de brontaal met een vertraging van slechts twee of drie seconden in de doeltaal omgezet. Dit wordt gedaan door een team van twee of drie tolken, die in een geluiddichte cabine via een hoofdtelefoon naar het gesprokene luisteren.

Hierbij spreekt een van tolken, terwijl de andere in meer detail luistert en controleert dat de vertaling van de eerste tolk nauwkeurig is. Deze vorm van tolken is bijzonder inspannend; daarom wisselen de tolken elkaar iedere twintig minuten af om hun concentratie te behouden en foutloos te kunnen werken.

Simultaan tolken is de meest veeleisende vorm van tolken, en daarom ook de duurste. Hiervoor is het hoogste niveau van expertise vereist, de meeste apparatuur nodig en moeten ten minste twee tolken per talencombinatie worden ingezet.

Simultaan tolken wordt in de regel gebruikt tijdens topconferenties en politieke bijeenkomsten, zoals die van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Deze vorm is echter niet beperkt tot dergelijke grote congressen en wordt ook dagelijks gebruikt voor conferenties, bijeenkomsten en conventies.

Een simultaantolk nodig?

Neemt u voor een prijsopgave vandaag nog Contact met ons op.