Vertalingen Nederlands-Bengaals

500px-Flag_of_Bangladesh.svg

The Translation People wordt regelmatig gecontacteerd door huisvestingsbedrijven en overheidsinstanties die zowel Bengaalse vertalingen als tolken aanvragen.

Volgens het online tijdschrift Economy Watch, economische experts en verschillende wereldwijde studies zal India, samen met China, het commerciële wereldcentrum worden van de 21ste eeuw. India, dat nu op basis van haar koopkracht de vierde grootste economie heeft, staat op het punt om Japan voorbij te steken en binnen 10 jaar de derde grootste economische mogendheid te worden. Een aanzienlijk aandeel van de Indische bevolking communiceert dagelijks in het Bengaals. Als de voorspellingen van Economy Watch waarheid worden, dan lijkt het steeds belangrijker om uw documenten te vertalen naar het Bengaals en andere Indische talen.

Onze vertalingen naar het Bengaals worden verzorgd door onze vertaalexperts in een grote verscheidenheid aan sectoren, waaronder technische, farmaceutische, juridische en financiële. Al onze Bengaalse vertalers beschikken over uitgebreide vertaalervaring en hebben een grondige selectieprocedure doorstaan.

Bengaalse vertalingen

De Bengaalse vertaaldiensten van The Translation People worden gewaardeerd voor de hoge kwaliteit, snelle levertijden en onze ervaring met een verscheidenheid aan bestandsformaten. The Translation People specialiseren in zowel vertalingen uit als naar het Bengaals.

Als u een Bengaals vertaalproject heeft, vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

Bengaalse Taalweetjes

De Bengaalse taal, ook bekend als ‘Bangla’, wordt wereldwijd door ongeveer 230 miljoen mensen gesproken, waarvan de meerderheid in Bangladesh of de Indische deelstaat West-Bengalen leeft. Dit aanzienlijk aantal sprekers maakt van het Bengaals de 5de meest gesproken taal ter wereld. Het Bengaals behoort tot de Indo-Iraanse talenfamilie en stamt af van het Sanskriet. Geschreven van links naar rechts, boven naar beneden – zoals in het Nederlands – lijkt het op het eerste zicht zeer sterk op Hindi. Echter, sommige woorden zijn eerder sterk verwant aan het Latijn. Bijvoorbeeld Moeder is Mater in het Latijns, Matar in het Sanskriet en Mata in het Bengaals. Deze interessante gelijkenissen tonen aan hoe alle talen intrinsiek met elkaar verbonden zijn.

Het Bengaals is op cultureel gebied van grote waarde geweest voor het Bengaalse volk. Na de Britse terugtrekking in 1947 verloor Bangladesh haar hoger opgeleide Hindu klasse; ‘Bangla’ of het Bengaals werd het uitgelezen middel voor de culturele en nationale identiteitsontwikkeling. Toen de Pakistaanse overheid besliste dat Urdu de enige nationale taal zou worden, voerde de Bengaalse taalbeweging campagne voor de erkenning van het Bengaals als de nationale taal. De Bengaalse taalbeweging droeg bij tot de toename van de Bengaalse literatuur en is, misschien deels, verantwoordelijk voor het huidige enorme aantal Bengaalse sprekers.

Waarom The Translation People voor uw Bengaalse Vertalingen?

  • Omdat wij gebruik maken van vertaalgeheugens kunnen levertijden en kosten voor uw Bengaalse vertalingen gereduceerd worden
  • Vertalingen worden geleverd in alle bestandsformaten waaronder Microsoft Office suite, Quark XPress, Adobe PDF, Adobe Illustrator, Adobe FrameMaker en Pagemaker
  • Onze Bengaalse vertalers zijn gekwalificeerde linguïsten en vertalen uitsluitend in hun moedertaal

Nederlands-Bengaalse Vertalingen

Nederlands Uitspraak
Goedemorgen su-pro-bhat
Goedemiddag su-bho-apo-ran-ho
Goedenacht su-bho-ratri
Tot ziens su-bho-bidaye
._