Vertalingen Nederlands-Deens

 

370px-Flag_of_Denmark.svgOndanks het kleine bevolkingsaantal en oppervlakte is Denemarken een wereldspeler in vele industriële sectoren, zoals in het overzeese transport, de farmaceutica,het interieurdesign en recyclebare energie. Het sociale zekerheidssysteem en de hoge levenskwaliteit in Denemarken trekken investeringen van vele buitenlandse bedrijven aan; velen van hen hebben er zelfs hun onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten gevestigd. Dit internationale klimaat creëert een gestage vraag naar Deense vertalingen. Hoewel in het internationale zakenmilieu vaak Engels wordt gepraat, zorgt Denemarken ervoor dat de Deense taal niet genegeerd wordt in deze context, met als resultaat dat de communicatie in het Deens essentieel is wanneer men de lokale markten aanspreekt.

Onze vertalingen naar het Deens worden verzorgd door onze vertaalexperts in een grote verscheidenheid aan sectoren, waaronder technische, farmaceutische, juridische en financiële. Al onze Deense vertalers beschikken over uitgebreide vertaalervaring en hebben een grondige selectieprocedure doorstaan.

Deense vertalingen

De sterke positie van Denemarken in de nieuwe ‘informatiemaatschappij’ en haar hoge positie op de concurrentieladder blijft buitenlandse investeringen aantrekken. Met een land dat moet vertrouwen op de export, spelen Deense vertalingen een belangrijke rol in de dagelijkse gang van zaken bij veel bedrijven.

De Deense vertaalservice van The Translation People wordt gewaardeerd voor haar kwaliteit, snelle levertijden en onze ervaring met een verscheidenheid aan bestandsformaten. Onze vertaalexpertise uit en naar het Deens omvat ondermeer productcatalogi, gebruikers- en onderhoudshandleidingen, kwaliteitsprocedures, technische specificaties, websites en persberichten.

Als u een vertaalproject heeft, vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

Deense Taalweetjes

Het Deens wordt wereldwijd door minder dan 6 miljoen mensen gesproken, maar de invloed van het Deens is, dankzij de Vikingen, nog altijd in vele moderne Europese talen te vinden. Net als het Zweeds maakt de Deense taal deel uit van de Oostnoordse talengroep, met als resultaat dat beide talen vele overeenkomsten tonen. Meer nog, de sprekers van de drie voornaamste Scandinavische talen kunnen elkaar vaak zonder al te veel moeite in een gesprek begrijpen.

De Denen zijn apetrots op hun taal; de Dansk Sprognævn volgt de evolutie van de Deense taal nauwlettend op, bepaalt welke woorden de officiële taal – die gehanteerd wordt door de overheidsinstellingen – mogen toetreden en welke leenwoorden moeten blijven. Er bestaat zelfs een lijst van goedgekeurde voornamen waaruit ouders moeten kiezen bij de naamgeving van hun kind, en een toestemmingsformulier moet ingevuld worden voor elke naam die er niet in voorkomt!

Het Deens kent drie unieke letters: æ, ø en å, die enkel met het Noors gedeeld worden, wat de taal bijna onmogelijk uit te spreken maakt voor een buitenlander. Op het eerste zicht is het Deens grammaticaal vrij eenvoudig omdat de werkwoorden vervoegd worden per (grammaticale) tijd en niet per onderwerp. Het wordt echter ingewikkelder gemaakt door het hoge aantal onregelmatige werkwoorden en het grammaticale geslacht van naamwoorden. Hoewel het Deens enkel op school aangeleerd wordt in Denemarken, IJsland en de Deense gemeenschappen in Groenland en de Faröer Eilanden, is het een officiële EU-taal en zal het een belangrijke rol blijven spelen op internationaal handelsvlak.

Waarom The Translation People voor Deense Vertalingen?

  • De kosten en levertijden van uw vertaalprojecten naar het Deens kunnen gereduceerd worden via het gebruik van onze vertaalgeheugensoftware.
  • The Translation People kunnen uw bestanden in alle mogelijke formaten leveren waaronder Microsoft Office suite, Quark XPress, Adobe PDF, Adobe Illustrator, Adobe FrameMaker, PageMaker en InterLeaf
  • Al onze vertalingen naar het Deens worden verzorgd door gekwalificeerde linguïsten die uitsluitend in hun moedertaal vertalen.

Nederlands-Deense Vertalingen

Nederlands Deens Uitspraak
Hallo Hej Hei
Tot ziens Farvel Fuh-vel
Goedemorgen God morgen Guh mohrn
Goedemiddag Goddag Guh day
Goedenavond God aften Guh af-ten
Goedenacht God nat Guh natt
._