Vertalingen Nederlands-Hongaars

 

800px-Civil_Ensign_of_Hungary.svgOnze vertalingen naar het Hongaars worden verzorgd door onze vertaalexperts in een grote verscheidenheid aan sectoren, waaronder technische, juridische, farmaceutische en financiële. Al onze Hongaarse vertalers zijn gekwalificeerde linguïsten en werken alleen met onderwerpen waar zij ervaring mee hebben en gekwalificeerd voor zijn.

Toen Hongarije in 2004 toetrad tot de EU, nam de vraag naar Hongaarse vertalingen aanmerkelijk toe. Het Hongaars, dat nu een officiële EU-taal is, heeft aan belang gewonnen.

Om tot de EU toegelaten te worden moest de Hongaarse overheid bewijs geven van haar economische stabiliteit. Volgens de Wereldbank heeft het land met succes een aanzienlijke bedrag aan buitenlandse investeringen weten aan te trekken, haar exporthandel weten te consolideren en economische stabiliteit verkregen met lage werkloosheidscijfers. De kloof met de rest van de EU is kleiner geworden en bijkomende stappen voorwaarts worden nog verwacht, hoewel Hongarije nog steeds een hoop werk te wachten staat om te kunnen tippen aan de economische stabiliteit van de andere EU-landen. Betere communicatie kan de banden met andere landen enkel ten goede komen en het zakendoen aanmoedigen. The Translation People kijkt er naar uit om binnenkort meer Hongaarse vertaalprojecten in goede banen te kunnen leiden.

Hongaarse Vertaaldiensten

De Hongaarse vertaaldiensten van The Translation People worden gewaardeerd om de hoge kwaliteit, snelle levertijden en onze ervaring met een verscheidenheid aan bestandsformaten. The Translation People specialiseert zich in zowel vertalingen uit als naar het Hongaars.

Onze Hongaarse vertaalexpertise omvat ondermeer productcatalogi, gebruikers- en onderhoudshandleidingen, kwaliteitsprocedures, technische specificaties, websites en persberichten.

Als u een Hongaars vertaalproject heeft, vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

Hongaarse Taalweetjes

De Hongaarse taal wordt door ongeveer 15 miljoen mensen gesproken, waarvan de meerderheid in Hongarije woont. Het Hongaars heeft, als Finno-Oegrische taal, opmerkelijk weinig gemeen met andere Europese talen. Hoewel er grammaticale gelijkenissen zijn met het Fins kan een Hongaarse moedertaalspreker zijn Finse tegenhanger niet verstaan.

Het koninkrijk Hongarije werd opgericht in het jaar 1000, toen – zoals in het merendeel van Europa – het Latijns een grote invloed op talen uitoefende. De eerste teksten in Hongarije werden dan ook opgetekend in het Latijns. De eerste manuscripten in het Hongaars waren “De letters van St. Paulus in de Hongaarse taal”, die in 1527 in Krakow, Polen werden gedrukt. Hoewel het Hongaars, zoals elke andere taal, zich gaandeweg ontwikkeld heeft, wordt aangenomen dat het 17de eeuwse Hongaars bijna identiek was aan het gesproken Hongaars van vandaag. De enige grote wijziging aan de taal kwam in de 18de eeuw, toen men zich realiseerde dat het onmogelijk was om wetenschappelijke concepten uit te drukken in het Hongaars; een groep schrijvers kwam toen samen om een oplossing te vinden voor deze euvels. Een aantal hervormingen waren het resultaat – woorden werden ingekort en niet langer bestaande woorden werden heringevoerd – in wat nu bekend staat als de “taalhervorming”. Deze hervorming introduceerde meer dan 10.000 woorden in het Hongaars, waarvan vele nu nog altijd gebruikt worden.

Neem contact met ons op om een volledige prijsopgave voor vertaling en/of typesetting naar het Hongaars aan te vragen.

Waarom The Translation People voor Hongaarse vertalingen?

  • Het gebruik van vertaalgeheugens kan de levertijden en kosten van uw Hongaarse vertaalproject reduceren.
  • Vertalingen kunnen worden geleverd in alle mogelijke bestandsformaten waaronder Microsoft Office suite, Quark XPress, Adobe PDF, Adobe Illustrator, Adobe FrameMaker, PageMaker en InterLeaf.
  • Onze Hongaarse vertalers zijn gekwalificeerde linguïsten en vertalen uitsluitend in hun moedertaal.
Nederlands Hongaars Uitspraak
Goedemorgen Jó reggelt (kívánok)! Yoh reggelt kivaahnok
Goedenachtt Jó estét (kívánok)! Yoh eshteet kivahnok
Tot ziens Jó éjszakát! Yoh eeysakat