Vertalingen Nederlands-Russisch

 

800px-Flag_of_Russia.svgOnze Russische vertalingen worden verzorgd door deskundige vertaalexperts in een grote verscheidenheid aan sectoren, waaronder technische, financiële, farmaceutische en juridische.

De vertaaldiensten van The Translation People worden gewaardeerd om de kwaliteit, snelle levertijden en onze ervaring met een verscheidenheid aan bestandsformaten.

Onze Russische vertaalervaring omvat ondermeer websites en persberichten, gebruikers- en onderhoudshandleidingen, technische specificaties en kwaliteitsprocedures.

Russische Taalweetjes

Het Russisch is de belangrijkste taal van de voormalige Sovjetunie. Omdat het door ongeveer 170 miljoen mensen als moedertaal wordt gesproken, wordt het door de Verenigde Naties als officiële taal gebruikt en speelt het een belangrijke rol in de moderne samenleving.

Voor meer informatie over Russische vertalingen, vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

De Geschiedenis van de Russische taal

Het Russisch ontwikkelde zich uit de dialecten die gesproken werden door de Slaven in 1000 v.C. en het Oudkerkslavisch. De Slavische bevolking sprak verschillende nauwverwante dialecten. Ondanks de expansie uit het oude Polen naar wat nu het moderne Europese Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland is, bleven de Slavische talen vele structurele gelijkenissen tonen en gebruikten ze zelfs één en dezelfde geschreven taal, het Oudkerkslavisch. De geschriften werden opgetekend in het Oudkerkslavisch in een Cyrillisch alfabet, en dit bleef tot de 18de eeuw de enige geschreven taal in Rusland. Later werd de geschreven vorm aangepast aan de gesproken taal.

In het midden van de 19de eeuw werd het Russisch gestandaardiseerd en het dialect in Moskou werd de basis voor de landstaal. Tijdens deze eeuw bloeide de literatuur op en werd toegankelijker voor de bevolking nu de taal meer het gesproken Russisch benaderde.

De 20ste eeuw en de aanmerkelijke veranderingen in de politieke structuur brachten verdere wijzigingen aan de taal. De spellinghervorming in 1918 veranderde het aanzicht van de Russische taal; formele uitdrukkingen werden door het regime aanzien als archaïsch en bijna verboden. De strikte politieke regimes tijdens deze eeuw hielden de Russische taal in een strak keurslijf.

Al onze Russische vertalers zijn moedertaalsprekers met uitgebreide vertaalervaring. Onze project managers staan klaar om uw Russische vertaalwensen te bespreken en om te verzekeren dat de toon en stijl correct zijn.

Waarom The Translation People?

  • Ons gebruik van vertaalgeheugens kan de levertijden en kosten van uw Russische vertaalproject reduceren.
  • Al onze vertalers beschikken over minimaal vijf jaar vertaalervaring en hebben een grondige selectieprocedure doorstaan.
  • Vertalingen kunnen worden geleverd in alle mogelijke formaten waaronder Microsoft Office suite, Adobe FrameMaker, Quark XPress, Adobe PDF, Adobe Illustrator, InterLeaf en PageMaker.

Nederlands-Russische Vertalingen

Nederlands Russisch Uitspraak
Hallo Здравствуйте zdrastvooyte
Goedemorgen Доброе утро dobraye ootro
Goedenavond Добрый вечер dobriy vyecher
Tot ziens До свидания! da sveedaneeya
._