Vertalingen Nederlands-Slovaaks

 

800px-Flag_of_Slovakia.svgSinds de toetreding tot de EU heeft Slovakije al vaak de aandacht van de media aangetrokken, zoals Tamsin Smith van de BBC vertelt “Slovakije heeft sinds haar toetreding tot de EU investeringen aangetrokken uit de zakenwereld, dagtrippers en vrijgezellenavonden. […] Volgens de Wereldbank genoot Slovakije in 2007 van de snelst veranderende economie ter wereld en nu al worden er vergelijkingen getrokken met de Ierse economische transformatie in de jaren ’90 […] Lage loonkosten, lage belastingen en politieke stabiliteit maken dit één van de aantrekkelijkste economieën in Europa.” En als het profiel van Slovakije blijft groeien, zal de vraag naar Slovaakse vertalingen blijven stijgen.

Onze Slovaakse vertalingen worden verzorgd door onze vertaalexperts in een grote verscheidenheid aan sectoren, waaronder technische, juridische, farmaceutische en financiële.

Al onze Slovaakse vertalers beschikken over minimaal vijf jaar vertaalervaring en hebben een grondige selectieprocedure doorstaan.

Slovaakse Vertaalservice

De Slovaakse vertaaldiensten van The Translation People worden gewaardeerd om de kwaliteit, snelle levertijden en onze ervaring met een verscheidenheid aan bestandsformaten. The Translation People is gespecialiseerd in zowel vertalingen uit als naar het Slovaaks.

Onze Slovaakse vertaalervaring omvat ondermeer productcatalogi, technische gebruikers- en onderhoudshandleidingen, kwaliteitsprocedures, technische specificaties, websites en persberichten.

Als u een Slovaaks vertaalproject heeft, vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

Slovaakse Taalweetjes

Het Slovaaks wordt door ongeveer 5-6 miljoen mensen in Slovakije, de VS, Tsjechië, Servië, Hongarije en Roemenië gesproken. Het Slovaaks is een Indo-Europese taal uit de West-Slavische talenfamilie en wordt eenvoudigweg door Tsjechische moedertaalsprekers begrepen. Het Slovaaks en Tsjechisch werden beide in het voormalige Tsjechoslovakije gesproken en waren in die tijd op cultureel vlak zeer nauw verbonden. Het is echter zeer belangrijk op te merken dat er subtiele, maar belangrijke verschillen zijn tussen beide talen; het is niet aan te raden om een Slovaak voor Tsjechische vertalingen of andersom te gebruiken. Onze project managers staan altijd klaar om u te adviseren welke taal het geschikst is voor uw specifieke doelpubliek.

Het was pas rond het einde van de 18de en begin 19de eeuw dat het Slovaaks zich ontwikkelde tot een officiële landstaal. Tijdens deze periode was het populaire bewustzijn van een Slovaakse nationale identiteit en hoe het onderwijs en alfabetisme hieraan intrinsiek waren verbonden in opmars. De creatie van de Slovaakse literaire taal wordt vaak toegeschreven aan de Rooms-Katholieke priester Anton Bernolak, die een fonetisch spellingssysteem ontwikkelde, dat vandaag nog altijd in gebruik is en het Slovaaks vrij eenvoudig uit te spreken maakt. Bernolak stelde in 1790 zijn literaire taal voor met de publicatie van zijn “Grammatica Slavica”. Kort hierna onwikkelde L’udovit Štur een interesse voor het Centraal-Slovaakse dialect, dat uiteindelijke Bernolak’s literaire taal verving en de basis vormt voor het gesproken Slovaaks van vandaag.

Waarom The Translation People voor Slovaakse Vertalingen?

  • Omdat wij gebruik maken van vertaalgeheugens kunnen levertijden en kosten voor uw Slovaakse vertalingen gereduceerd worden.
  • Vertalingen kunnen worden geleverd in alle mogelijke bestandsformaten waaronder Microsoft Office suite, Quark XPress, Adobe PDF, Adobe Illustrator, Adobe FrameMaker, PageMaker en InterLeaf.
  • Onze Slovaakse vertalers zijn gekwalificeerde linguïsten en vertalen uitsluitend in hun moedertaal.

Nederlands-Slovaakse Vertalingen

Nederlands Slovaaks
Goedemorgen Dobre rano
Goedemiddag Dobry den
Tot ziens Dovidenia
Goedenavond Dobry vecer
Goedenacht Dobru noc