Vertalingen Nederlands-Urdu


Onze vertalingen naar het Urdu worden verzorgd door onze vertaalexperts in een grote verscheidenheid aan sectoren, waaronder technische, juridische, medische en financiële.

Onze Urdu vertalers vertalen uitsluitend in hun moedertaal en beschikken over uitgebreide vertaalervaring.

Volgens het online tijdschrift Economy Watch, economische experts en verschillende wereldwijde studies zal Indië, samen met China, het commerciële wereldcentrum worden van de 21ste eeuw. India, dat nu op basis van haar koopkracht de vierde grootste economie heeft, staat op het punt om Japan voorbij te steken en binnen 10 jaar de derde grootste economische mogendheid te worden. Een aanzienlijk aandeel van de Indische bevolking communiceert dagelijks in het Urdu. Bovendien heeft het VK een grote gemeenschap van moedertaalsprekers van het Urdu en de vraag naar vertalingen in deze taal en andere Indische talen is in stijgende lijn. Met The Translation People wordt regelmatig contact opgenomen door huisvestingsbedrijven en overheidsinstellingen die zowel Urdu vertalingen als tolken aanvragen. Als de voorspellingen van Economy Watch waarheid worden, dan lijkt het steeds belangrijker om uw documenten te vertalen naar het Urdu en andere Indische talen.

Urdu Vertalingen

De Urdu vertaalservice van The Translation People wordt gewaardeerd voor haar kwaliteit, snelle levertijden en onze ervaring met een verscheidenheid aan bestandsformaten. The Translation People specialiseren in zowel vertalingen uit als naar het Urdu.

Onze Urdu vertaalexpertise omvat ondermeer productcatalogi, gebruikers- en onderhoudshandleidingen, kwaliteitsprocedures, technische specificaties, infomateriaal van de overheid, websites en persberichten.

Als u een vertaalproject heeft, vraag dan een prijsopgave aan of neem contact met ons op.

Urdu Taalweetjes

Er zijn wereldwijd naar schatting 160 miljoen sprekers van het Urdu, waarvan de meerderheid in Zuid-Azië woont. Er zijn tevens sprekers van het Urdu in ondermeer het VK, de VS, Fiji en Duitsland. Urdu is de officiële landstaal van Pakistan en één van de 23 landstalen van India.

Urdu heeft Turkse origines en behoort tot de Indo-Iraanse talenfamilie, dat afstamt van het Sanskriet. Urdu, voorheen Ordu genoemd, betekent “een leger of legioen”. Het moderne Urdu heeft al 900 jaren ontwikkeling achter de rug; de hiervoor heersende taal was een combinatie van Turks, Perzisch en Arabisch en werd gesproken door krijgersstammen uit Centraal-Azië.

Het moderne Urdu lijkt sterk op het Hindi, en in niet-technische gesprekken zouden twee gesprekpartners in het Urdu en Hindi elkaar kunnen begrijpen. Moedertaalsprekers zullen er echter op wijzen dat de twee talen, ondanks de gelijkenissen, verschillend zijn.

Urdu wordt van rechts naar links geschreven en is een verre neef van het Arabische alfabet; het wordt voornamelijk geassocieerd met de Nastaliq stijl van het Arabische schrift. Deze stijl is uiterst moeilijk te zetten, in die mate dat de Urdu kranten tot en met de jaren ’80 handgeschreven waren.

Zelfs vandaag ondervinden klanten nog vaak problemen bij het zetten van hun Urdu vertalingen in het originele drukwerk, door de omgekeerde schrijfwijze (rechts-naar-links) en de speciale karaktertekens. The Translation People heeft een ervaren team van Urdu typesetters die u bijstaan bij al uw lokalisatieprojecten.

Waarom The Translation People voor Urdu vertalingen?

  • Het gebruik van vertaalgeheugens kan de levertijden en kosten van uw Urdu vertaalproject reduceren.
  • Vertalingen kunnen worden geleverd in alle mogelijke bestandsformaten waaronder Microsoft Office suite, Quark XPress, Adobe PDF, Adobe Illustrator, Adobe FrameMaker, PageMaker en InterLeaf.
  • Onze Urdu vertalers zijn gekwalificeerde linguïsten en vertalen uitsluitend in hun moedertaal.

Nederlands-Urdu Vertalingen

Nederlands Urdu Fonetische Uitspraak
Goedemorgen صبح بخیر Subha-ba-khair
Goedemiddag سہ پہر بخیر She-pahar-ba-khair
Goedenacht شب بخیر Shab-ba-khair